пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

Передріздвяна магія соломо плетіння

З наближенням Різдвяних свят, всі задумуються, як прикрасити свою оселю, щоб вона виглядала ще затишнішою і чарівно святковою. На допомогу тут приходять наші давні українські традиції, які ми шануємо і намагаємось пам’ятати. Одна із забутих традицій наших предків, яка передається із покоління в покоління, відроджується і набуває популярності на сьогоднішній день – збереглася в солом'яному рукотворі. Про давні традиції соломо плетіння учні 2-А та 4-Б класів СЗШ № 40 ознайомилися  30 листопада 2018 року із захоплюючих розповідей та демонстраційних бесід своїх класних керівників: Бернацької З.Б. та Дутчак О.М..  Про таємницю золотого солом'яного стебла школярам  розповіла та продемонструвала народна майстриня п. Марія Іванишин. А про живу енергію Дідуха – символу Різдва –  дітей ознайомила директор школи Пенцак Г. Є..
Дещо забутий сьогодні звичай соломо плетіння згуртував учнів та батьків до спільної роботи. Своєрідний оберіг «Ангелик» був виготовлений власноруч кожною дитиною. Початок покладено.... Зв'язок поколінь відбувся!





14 грудня майстриня також завітала у 3-ті, 4-ті класи і провела майстер-клас з виготовлення різдвяних ангеликів дітям.


Учні 4-А класу (класний керівник Фединяк Н.М.) з великою цікавістю сплітали ангеликів із соломи.




Таких чудових ангеликів сплели  з соломи під час майстер-класу п. Марії Іванишин  учні 3-Б класу (класний керівник Яремко О.П.)








Немає коментарів:

Дописати коментар