четвер, 16 листопада 2017 р.

Урок «З історії розвитку української мови» в музеї ім.А.Шептицького

            У Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові (проспект Свободи, 20) 15 листопада відбулися уроки розвитку зв’язного мовлення 
«З історії розвитку української мови» (підготовка до написання контрольного твору у публіцистичному стилі) та «Створення та розвиток української писемності» (доповідь у науковому стилі) для учнів 10-А та 10-Б класів, які провела учитель української мови та літератури Клипач Тетяна Володимирівна.
         Учні довідалися багато цікавого не лише про історію розвитку української писемності, а й про перші матеріали для виготовлення папірусу, пергаменту та друкарні; працювали із різними видами словників, презентували своїм однокласникам різноманітні слова, ідіоми української мови, їхнє значення.
Науковий працівник музею Федоришин Ольга Іванівна розповіла про перші етапи зародження писемності на Україні, українську мову в Київській Русі, та виникнення і зміст перших словників.  Десятикласники отримали завдання порівняти літери кириличної абетки та алфавіту, який вони засвоїли з мовознавчого розділу «Графіка».
        Прослухане ще раз дало змогу пригадати, як розвивалася наша мова і писемність. Важливо розуміти, що ми маємо зробити все від нас залежне, щоб надалі розвивати рідну мову, а для цього треба її вивчати і знати!

       Тиждень писемності та мови був багатий на різноманітні заходи. Сподіваємося, що всі вони стали поштовхом для кожного з нас дізнаватися більше, читати твори українських поетів та письменників, вчити граматику і на відмінно писати диктанти.









Немає коментарів:

Дописати коментар