четвер, 7 грудня 2017 р.

Година коду

Hour of Code – це безкоштовна міжнародна освітня ініціатива, що спрямована на популяризацію ІТ серед учнів шкіл за допомогою проведення одного спеціально розробленого інтерактивного уроку інформатики. За час існування ініціативи в ній взяло участь понад 460 мільйонів школярів зі 180 країн! Учні 8-9 класів та вч.інформатики Комарницька О.В. та Кукулевська О.С. з задоволення долучилися до даного заходу. Також до школи завітали 3 ментори ІТ компаній.
Цього року ініціатива «Година коду» відбудеться 4-10 грудня в рамках тижня комп’ютерних наук по всьому світу. В Україні «Година Коду» вже втретє проходитиме за ініціативи компанїї «Майкрософт Україна» та Фонду BrainBasket. «Година коду» стала популярною у світі саме через свій унікальний формат, який чудово допомагає відчути себе програмістом. У формі гри та зі зрозумілими інструкціями дитина за одну годину вчиться писати код, відразу бачить результат своєї роботи і пишається зробленим.
Багатьом дітям це допомагає розпалити інтерес до навчання та розширити світогляд. При цьому усе це абсолютно безкоштовно. Окрім відомих особистостей, які підтримують Hour of Code публічно, до ініціативи долучаються розробники відомих ігор, власники та менеджери аутсорс-компаній, талановиті програмісти й бізнесмени, які беруть участь у «Годині Коду» в якості волонтерів.







 




Немає коментарів:

Дописати коментар